perjantai 21. lokakuuta 2011

Palvelimen asennus

Päätin asentaa Proliantiin Ubuntu 10.04 Server -jakelun ihan kotona. Koska Ubuntun asennus hakee paljon kamaa verkosta, oli mielekkäämpää ja nopeampaa tehdä asennus rauhassa kotini työhuoneessa. Onhan meillä sentään Internet -yhteyden nopeus 8 Mb/s, kun se koulussa on vain 2 Mb/s.
Töppelit kiinni koneeseen, asennusCD sisään ja menoksi. Ubuntun asennus on aika loogista ja suoraviivaista työtä. RAID:in asennus piti tehdä rauhassa ja siihen paloi aikaa varmaankin puoli tuntia. En ollut ennen tehnyt softaraidin asennusta, joten piti vähän tutkia, miten se oikein tehdään. RautaRaid olisi tietty ollut nopeampi, mutta valitettavasti HP:n käyttämä Raid ei toimi ainakaan Ubuntussa.
Paketit päätin asentaa manuaalisesti ja siihenkin paloi aikaa jonnin verran. Mutta sainpahan koneeseen heti asennusvaiheessa kaipaamani ohjelmistot. Yksi suosikeistani on Midnight Commander, näppärä tiedostonhallintasovellus ja editori, jota ensimmäisen kerran käytin jo vuonna 2001.
Asennus meni hienosti läpi ja kone käynnistyi ensimmäisen kerran. Jostain syystä näppäimistöasettelu ja kieli eivät tallentuneet buutin jälkeen, joten jouduin säätämään ne paikalleen. Muuten kaikki näytti pelaavan oikein, myös softaraid.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti